זיכרון ישראלי \ חברי בית המדרש

המארז כולל שני ספרים:

  1. זיכרון ישראלי – הלכות, הצעות וביאור בעקבות מאורעות שבעה באוקטובר

האם נכון לבלות ולקיים חיי תרבות בצל המלחמה? כיצד יש לנהוג עם כלי נשק בבתי כנסת ובאירועי תרבות? איך ניתן לזכור את החורבן שאירע בנגב המערבי, וכיצד אמור להשפיע על השיח החברתי בישראל?

שאלות רבות צפו ועלו לנוכח אירועי השבעה באוקטובר והמלחמה שפרצה בעקבותיו והן מעסיקות את החברה הישראלית מדי יום. בחיבור ראשוני מסוגו, חברי בית מדרש ‘למעשה’ מנסים לתת מענה לשאלות הללו בצורת ‘הלכה ישראלית’ – הצעות פרקטיות ליחידים, קהילות ומוסדות המדינה, המבוססות על לימוד במקורות היהדות ומסורת ההלכה, תוך תרגומם העדכני למציאות זמננו.

  1. הצעות לטקס זיכרון – לציון מאורעות שבעה באוקטובר

מטרת ספר זה היא להציע מבנה, נוסח וטקסטים, לטקס זיכרון לציון המאורעות הקשים, אשר שינו את פני החברה הישראלית והעולם היהודי בכללו.

עמיתי בית המדרש ‘למעשה’ באים ממגזרים שונים בחברה הישראלית – חילונים ודתיים, חרדים ומסורתיים, הלומדים יחד ומייצרים יחד ‘הלכה ישראלית’. זו מבקשת לתת מענה אקטואלי לאתגרים הצומחים מן המפגש שבין היהדות והישראלית בעת העכשווית. ‘זיכרון ישראלי’ הוא חיבור ראשון מסוגו המציע מענה לציון מאורעות השבעה באוקטובר באמצעות ההלכה הישראלית.

תכנים נוספים

זיכרון ישראלי \ חברי בית המדרש

מבוא להלכה ישראלית \ הרב עידו פכטר

על החברה הישראלית לפעול בשתי תנועות: מצד אחד להמשיך להגשים ערכים ורוח יהודיים-מקודשים במציאות החיים הריאלית, ומצד שני לצקת רוח באורחות חייה הריאליים. שתי תנועות אלו יוצרות יחד ‘הלכה ישראלית’

בשביל החילונים – יש להקים את מכון צומת מחדש \ לירון קשת

החזרה לדיון המהותי, ולפרשנויות חדשות ל”שמור” ול”זכור” המוכרים לנו – היא הכרחית וחשובה, מתוך ראיה גם את החילוני ואת שאינו יהודי, ואת השותפות שלהם במרחב הישראלי העכשווי.